Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).

Ducumentu
Son Marroig

L'Arxiduc d'Austria Lluís-Salvador d'Habsburg arribà a Mallorca per primera vegada l'any 1867 i s'instal.là a la serra de Tramuntana, on adquirí una sèrie de propietats entre Valldemossa i Deià, on Ramon Llull havia fundat al segle XIII el col.legi de llengües orientals, entre les quals Son Marroig. Home dotat d'una gran sensibilitat i d'una notable cultura, sabia parlar correctament l'alemany, l'italià, el francès, el castellà, l'anglès... i va aprendre fàcilment el català. Gran coneixedor de totes les Balers, es va preocupar per la seva història, geografia, cultura popular... i hi va dedicar diversos llibres, entre els quals destaquen Rondaies de Mallorca (1895), en català, i Die Balearen in Wort un Bild geschildert (1869-1891; Les Balears descrites en paraules i imatges). L'Arxiduc es va convertir en un personatge molt popular a Mallorca, i ho és encara a l'actualitat.

Son Marroig és una bella mostra de possessió mallorquina, que encara conserva molts de records de l'Arxiduc, com un templet de marbre amb una vista esplèndida de "Na Foradada" (roca alta immensa, amb un forat enmig, que reposa solitària damunt la mar). Envoltada d'oliveres i marjades, queda totalment integrada dins aquest bell paisatge del ponent de Mallorca