Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).

Ducumentu
Banyalbufar

Banyalbufar, petit poblet de 500 habitants a la costa de ponent de Mallorca, dins l'anomenada Serra de Tramuntana, mostra en el seu nom -de l'àrab Bani al-Bahhar 'els fills del mariner'- i en el seu paisatge la importància de l'herència cultural deixada pels 3 segles llargs de pertinença de les Balears al món àrab (segles X a XIII). Des del final de l'Edat Mitjana fins a principis del segle XX, les abundants marjades de Banyalbufar -semblants a les que trobam per tota la muntanya mallorquina, construïdes amb marges de pedra seca- varen ser plenes de vinya que produïa un vi malvasia de prestigi a tota l'illa. L'atac de la fil.loxera a principis del segle passat va eliminar la vinya, que va ser substituïda per les tomàtigues. Darrerament, però, hom ha intentat de reintroduir-la-hi, amb un cert èxit.