Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).

Ducumentu
Ciutadella és la vila senyorial de Menorca

Ciutadella és la vila senyorial de Menorca, la vila episcopal, de carrers plens de palaus, d'història i de noblesa. Els conqueridors catalans la mantengueren com a capital insular, que ja era durant la domincació àrab. Sobre la mesquita el rei Alfons construí la parròquia gòtica de Santa Maria, enllestida abans del 1362, convertida en catedral de la nova diòcesi de Menorca el 1795.

Molt a prop de la catedral, la plaça del Born és el nucli monumental de la ciutat. Davant els senyorials edificis s'aixeca l'Ajuntament construït damunt els murs de la residència reial. Al centre, l'obelisc col.locat a mitjan segle XIX recorda els herois que defensaren la ciutat el 9 de juliol de 1558 contra la terrible agressió del corsari turc Mustafà.

Una de les efemèrides anuals més curioses de Ciutadella son les festes de Sant Joan, protagonitzades pels cavalls, introduïdes, segons historiadors locals, en època molt antiga per l'Orde de Malta, on hi estan representats encara ara els tres estaments medievals: els nobles, amb el "caixer senyor", l'església, amb el "caixer capellà", i el poble, amb el "caixer pagès", el "caixer menestral", el "caixer casat" i el "caixer fadrí". Tots els pagesos menorquins amb els seus cavalls animen la festa amb exhibicions i tornejos.

Diada de Sant Joan
festa grossa a Ciutadella
sa més polida, més bella
de totes quantes se fan