DUARTE Carles

DUARTE Carles

DUARTE Carles

Nascut a Barcelona, el 16 de setembre de 1959, l'any 1984 va obtenir el grau de llicenciat en filologia catalana, amb una tesi sobre el vocabulari jurídic del Llibre de les Costums de Tortosa. Va impulsar la normalització de la llengua catalana a la Universitat de Barcelona en el període 1978-1981 com a secretari dels Cursos de Llengua Catalana i de la Comissió Sociolingüística . L'any 1979 va publicar,conjuntament amb el professor Antoni M. Badia i Margarit, el seu primer llibre, dedicat a l'establiment del llenguatge administratiu.

L'any 1981 s'incorpora a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, on treballa fins a l'any 1989. Entre 1979 i 1989 va col.laborar amb el professor Joan Coromines en el seu Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana. L'any 1984 publica el seu primer llibre de poesia, Vida endins, a l'Editorial Moll.
Entre 1983 i 1989 va ser president de la Fundació Catalunya, creada per Joaquim Fons.
Ha treballat com a cap del Servei d'Assessorament Lingüístic, subdirector general de Formació d'Adults, cap de l'àrea d'Imatge Institucional i director general de Difusió. És el secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
Des de l'any 1994 és membre de la junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. A hores d'ara n'és vicepresident pel Principat de Catalunya.
Ës des de l'any 1995 president dels Premis Recvll de Blanes i participa en el jurat de diversos premis literaris. És també director de la "Revista de Llengua i Dret" des de la seva fundació l'any 1983, membre de la Junta Permanent de Català i de la Comissió Assessora de Llenguatge Administratiu. Membre de la Comissió Executiva del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004.
Col.labora habitualment en diaris com "Avui", "El Periódico de Catalunya", "Segre", "Diari de Girona", "Regió 7" i "El 9 Nou". Participa ens els consells de les revistes "Idees", "Discurso y Sociedad" i "Revista de l'Alguer" Ha fet classes de llenguatges d'especialitat i comunicació a diverses universitats.
Ha estat inclòs al volum IV de l'Antologia de poetes catalans dels professors Martí de Riquer, Giuseppe Grilli i Giuseppe Sansone, i a l'Antología de la poesía catalana actual publicada a Buenos Aires per Alberto José Miyara.
Ha participat al Festival Internacional de Poesia de Barcelona (1998) i ha fet lectures de poemes a Catalunya, l'Alguer, Madrid, París, Buenos Aires, Rosario, Melbourne, Múrcia, Saragossa,... Ha prologat i presentat llibres de diversos autors.