Llengua i llibres al Museu Sanna

COMUNICAT ESTAMPA


Després lo succés per la presentació de la traducció en sard del llibre de Luis Sepùlveda "Istòria de unu cau marinu", l'Ofici Lingüístic de la llengua Sarda i Catalana del Servici Llengua Sarda de l’Assessorat Regional a la Pública Instrucció de la Regió Autònoma de la Sardenya, continua amb la manifestació "Llengua i llibres al Museu Sanna".
Lo tercer apuntament és dijous 10 de abril a la sala conferències del Museu Nacional "A. Sanna", carrer Roma 64, a les h. 17.30 per la presentació del llibre de poesies “Les mies mans” de Antoni Canu.
"Les mies mans" reconta la nostalgia per les coses antigues, pel treball en els camps de ahir, i el que se feva en estret contacte entre la gent i les mans nunues amb la terra, gràcies a una testimoniança poètica mística i meravillosa.
Antoni Canu és nat a Ozieri i arriba a l'Alguer a 10 anys: la sua llengua materna és lo sard, però la sua llengua principal arriba a ésser lo català de l'Alguer, gràcies també als cursos de l'"Escola de Alguerés Pasqual Scanu" i a la participació a les iniciatives de l'Associació Obra Cultural de l'Alguer.
Ha publicat tres llibres de poesies: "Poesies" (1995), "En l'arc dels dies" (2000) i "Nou Cant" (2007) i ha conseguit diversos premis i reconeixements a nivell nacional i internacional.
Després los saluts de Gabriella Gasperetti, directora del Museu, parlarà Cristiano Becciu, funcionari del Servici Llengua Sarda i moderarà el debat Giuliana Portas de l’Ofici Lingüístic Regional per la llengua sarda i catalana. Participarà Fabio Solinas, President de l'Associació AndalaNoa i se exhibirà el cantautor alguerés Davide Casu.
A la manifestació participarà l'autor del llibre que recitarà les sues poesies.
Totes les iniciatives promogudes a Sàsser del Servici Llengua Sarda de la Regió, gràcies a la preciosa col•laboració amb el Ministeri dels Bens i les Activitats Culturals, se posen com objectiu principal la valorització de la llengua sarda i les varietats al•loglotes de la Sardenya.
"Llengua i llibres al Museu Sanna" presentarà dijous 8 de maig “S’istrumpa” amb l’autor Piero Frau.